logo
symbols
Sanitair

Sanitaire leidingen

Wij plaatsen sanitaire aanvoerleidingen in de chappe in meerlagenbuis (henco). Als de leidingen in opbouw worden geplaatst gebruiken we koperbuizen Als afvoerleidingen worden PP buizen gebruikt met rekverbindingen, gelaste PE buizen of dikwandige PVC buizen met rek- of lijmverbindingen. Alle afvoerbuizen waar we mee werken zijn Benor gekeurd en dus van hoge kwaliteit.


Regenwaterpompen

Er zijn verschillende types van regenwaterpompen, één van de eenvoudigste is een zelfaanzuigende pomp zoals de grundfos MQ met sturing die de pomp in werking stelt wanneer er water wordt afgetapt. Een ander model is de DAB pulsar dry, het voornaamste verschil met de hierboven beschreven grundfos MQ is dat deze pomp in de regenwaterput wordt geplaatst. Het voordeel hiervan is dat deze pomp niet in de woning staat en dus geen lawaai produceert. Regenwater installaties mogen niet rechtstreeks met het leidingwater gekoppeld worden een oplossing hiervoor is een automatisch pompsysteem plaatsen zoals de grundfos RMQ pomp dat kan schakelen tussen regenwater en leidingwater. Om het regenwater nog extra te zuiveren kunnen er filters geplaatst worden. Als fijne filter voor bv. zand gebruiken wij de Grunbeck boxer terugspoelfilter. Het voordeel van deze filter is dat er geen patronen moeten vervangen worden, hij kan gereinigd worden door aan de filter te draaien. Er kan ook een koolfilter geplaatst worden die bepaalde geuren uit het regenwater kan halen, zoals de Honeywell ff60, bij deze filters moeten de patronen wel na bepaalde tijd vervangen worden.


Zonneboilers

Een zonneboiler is een warmwatersysteem dat gebruikmaakt van de energie van de zon. Of, beter gezegd, van het licht, want ook op een bewolkte dag kan er nog warmte uit de zonnecollector worden gehaald Om ook met koude, donkere winters te kunnen profiteren van een zonneboiler is een naverwarmingsunit nodig. Dit kan een cv-ketel zijn of een aparte naverwarmingsunit zoals een geiser. Ook op betere dagen in de winter zal uw zonneboiler zijn steentje bijdragen aan uw warmwatervoorziening. Al het water dat de zonneboiler voor u opwarmt in de winter is meegenomen en komt ten gunste van uw energierekening omdat uw cv-ketel hiermee ontlast Er bestaan twee systemen van zonneboilers het leegloopsysteem en een druksysteem. Voor het leegloopsysteem werken wij voornamelijk met Vaillant. De zonnecollectoren zijn vlak en kunnen eventueel in het dak worden weggewerkt. Voor het druksysteem kiezen wij meestal voor Rivusol buiscollectoren, deze collectoren bestaan uit ronde buizen. Het voordeel van deze ‘vacuümbuizen’ is dat ze een iets beter rendement hebben dan vlakke plaat collectoren voor een zelfde oppervlak; Het grote voordeel bij plaatsing van een zonneboiler is dat er verschillende subsidies en belastingsvoordeel te verkrijgen zijn. Meer info hierover vind u op www.energiesparen.be of www.eandis.be


Sanitaire toestellen

Om sanitaire toestellen te kunnen kiezen is het belangrijk dat je de verschillende douches, kranen, toiletten, enz. ook eens in het echt kunt zien en testen. Hiervoor werken wij samen met verschillende groothandels met een uitgebreide showroom waar u vast een idee kan opdoen of de douche van uw dromen kunt vinden. U kan steeds terecht bij Desco te Wijnegem (www.desco.be) of Schrauwen te Brasschaat (www.schrauwen.be).


Waterontkalker

Een waterontkalker wordt geplaatst vlakbij de watermeter en zorgt ervoor dat het water in de gehele woning wordt ontkalkt. Dit heeft verschillende voordelen, de belangrijkste zijn het tegengaan van verstoppingen van kranen en leidingen. Ook was- vaatwas- en koffiemachines en cv ketels raken niet langer aangetast waardoor de warmteproductie niet vermindert (kalk isoleert nl.), dit resulteert in minder energieverbruik en een langere levensduur van de toestellen.

bijkomend voordeel zijn fluweelzachte handdoeken, kledij verslijt minder snel en behoudt langer zijn originele kleur. Betere smaak van voedsel en dranken (koffie). Geen hardnekkige kalkvlekken meer op uw badkamermeubelen, lavabo, bad, douche, toilet, kranen en 
tegels. Ze zijn sneller en gemakkelijker te reinigen en blijven er langer als nieuw uitzien. Wij werken voor waterontkalkers en filters met de firma ecowater, meer info vind u op www.ecowater.be.